Selasa, 26 April 2016

Tahukah Anda Nombor Telefon Mengandungi Ciri-Ciri Bertuah?

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Gambar Hiasan
Telefon bimbit tidak lagi merupakan simbol orang kaya. Sesiapa pun boleh memilikinya. Akan tetapi, bukan semua orang faham nombor telefon mereka bertuah atau tidak. Dalam masyarakat Cina , kebanyakan orang suka nombor 8 yang bermakna tuah. Mereka percaya bahawa nombor ini akan membawa kekayaan kepada mereka.

Ingin tahu nombor telefon anda bertuah atau tidak, sila rujuk cara menguji di bawah.

Cara:
Dapatkan empat digit terakhir nombor telefon, bahagikan dengan 80, tolak integer (tinggalkan titik perpuluhan), darab dengan 80, inilah keputusannya. 


Contoh: Nombor telefon 01X-7XX8888 , 8888÷80=111.1, 111.1-111=0.1, lepas itu 0.1×80=8. Jadi nombor telefon anda adalah 8 . Cubalah buat ujian ini. 

Gunakan kalkulator untuk mendapatkan jawapan yang tepat . hehe!!! Godek kalkulator dalam phone pun boleh je hoi . Cubalah ~

Nombor Ketuahan:
1    100% bertuah
2     100% tidak bertuah
3    100% bertuah
4    100% tidak bertuah
5    100% bertuah
6    100% bertuah
7     100% bertuah
8    100% bertuah
9     100% tidak bertuah
10    100% tidak bertuah
11    100% bertuah
12    100% tidak bertuah
13    100% bertuah
14    100% tidak bertuah
15    100% bertuah
16    100% bertuah
17    100% bertuah
18    100% bertuah
19    100% tidak bertuah
20    100% tidak bertuah
21    100% bertuah
22    100% tidak bertuah
23    100% bertuah
24    100% bertuah
25    100% bertuah
26    100% tidak bertuah
27       50% bertuah, 50% tidak bertuah
28        100% bertuah
29    100% bertuah
30    100% tidak bertuah
31    100% bertuah
32    100% bertuah
33     100% bertuah
34    100% tidak bertuah
35    100% bertuah
36    100% tidak bertuah
37    100% bertuah
38      60% bertuah, 40% tidak bertuah
39    100% bertuah
40      70% bertuah, 30% tidak bertuah
41    100% bertuah
42      90% tidak bertuah, 10% bertuah
43      50% bertuah, 50% tidak bertuah
44    100% tidak bertuah
45    100% bertuah
46    100% tidak bertuah
47    100% bertuah
48    100% bertuah
49    100% tidak bertuah
50      50% bertuah, 50% tidak bertuah
51      50% bertuah, 50% tidak bertuah
52    100% bertuah
53      60% bertuah, 40% tidak bertuah
54    100% tidak bertuah
55      70% bertuah, 30% tidak bertuah
56    100% tidak bertuah
57    100% bertuah
58      70% bertuah, 30% tidak bertuah
59    100% tidak bertuah
60    100% tidak bertuah
61      50% bertuah, 50% tidak bertuah
62    100% tidak bertuah
63    100% bertuah
64    100% tidak bertuah
65    100% bertuah
66    100% tidak bertuah
67    100% bertuah
68    100% bertuah
69    100% tidak bertuah
70    100% tidak bertuah
71      50% bertuah, 50% tidak bertuah
72    100% tidak bertuah
73    100% bertuah
74    100% tidak bertuah
75      80% bertuah, 20% tidak bertuah
76    100% tidak bertuah
77      70% bertuah, 30% tidak bertuah
78      60% bertuah, 40% tidak bertuah
79    100% tidak bertuah
80      60% bertuah, 40% tidak bertuah
81    100% bertuah

Sumber : tresixtee

Hehe . Korang try lah . main-main je ni . Ni pun admin dapatkan dari blog tresixtee . 
Admin punya nombor yang ke 42 means that admin punya - 90% tidak bertuah, 10% bertuah. Hahahaha...

Korang pula macam mana ? Sila tinggalkannya di ruangan comment . Terima Kasih !
*saja nak tahu* hehe xD  *entri suka suka je ni* tak de lah percaya mana pun :)

CARA MEMBUAT LINUT

Assamualaikum, Salam Sejahtera dan Salam Kekeluargaan...

Seperti yang dijanjikan admin dari posting/ sambungan dari Apa Ya Lemantak?


LINUT
Sejenis makanan asli bagi masyarakat Melanau di Sarawak. Ianya diperbuat daripada sagu mentah yang berasal dari pohon sagu.

CARA MEMBUAT LINUT
Cara pembuatan linut tidak terlalu susah tetapi memerlukan teknik yang betul agar adunan linut tidak keras. Bahan-bahan unutk membuat ialah sagu mentah dan air panas. Cara-cara membuatnya adalah dengan menjiruskan air panas secara perlahan-lahan ke dalam besen yang diisi sagu mentah.


Jirusan air dan gaulan yang pantas perlu dilakukan dengan serentak agar adunan tersebut lebih sempurna. Linut biasanya dimakan bersama sambal yang diperbuat daripada belacan. Sayur-sayuran seperti terung iban, daun pakis dan sayur labu adalah makanan sampingan yang biasanya dihidang bagi melengkapi hidangan linut.


Setakat ini saja artikel mengenai Linut dan proses pembuatannya. Dilain artikel, admin akan mengupas dan menerangkan pula mengenai Tebaloi yang juga berasal daripada Lemantak. Sekian saja, sampai jumpa lagi. Wassalam.

SUKA CATATAN KMT DI ATAS TOK CUMA KLIK

Komen Ahli KMT